Her på siden kan du finde dokumenter og videoer med øvelser, som du kan lave hjemme samt de produkter, som du kan købe i min klinik . Øvelserne kan med fordel bruges i samspil med behandling, men kan sagtens stå alene. Nogle af øvelserne kræver en foamroller. Disse kan købes i de fleste sportsbutikker, eller du kan købe i min klinik i to størrelser i en god kvalitet (se nedenfor under produkter).

Jeg håber du får glæde af øvelserne. Har du forslag til andre øvelser/videoer, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Skulderøvelser

Skulderøvelser til dig, der har spændte, ømme eller stive skuldre. Øvelserne er gode til dig der har meget stillesiddende arbejde eller har gener som følge af skulderskader eller kravebensskader.

Nakkeøvelser

Nakkeøvelser til dig, der har smerter eller låsninger i nakken. En låst nakke kan give gener i skuldre, arme mm, så øvelserne kan således have gode effekter på skavanker andre steder end lokalt i nakken.

Scolioseøvelser - Foamroller

Øvelser er også utrolig effektive til dig, der vil have en smidigere og mindre generende ryg. Øvelserne påvirker rygsøjle og brystkasse og kan bruges af alle, der ønsker at arbejde med deres ryg.

Scolioseøvelser - Stol

Øvelsene smidiggør ryggen og øger bevægeligheden. Øvelserne er en fortsættelse af foamrollerøvelserne, men kan sagtens stå alene. Øvelserne kan bruges til alle der ønsker at arbejde med ryggen.

Hofteøvelser

Stive hofter kan give lændeproblemer, knæproblemer og skulderproblemer.
Peger dine fødder udad når du går og står, kan det være et fingerpeg om at du kan have glæde af disse øvelser.

Fodøvelser

 Velfungerende muskler og led i fødderne er en vigtig forudsætning for at kroppen ikke kompenserer uhensigtsmæssigt i andre ledgrupper, og er samtidig en del af vores fjedremekanisme. Øvelserne er således vigtige for kroppens balance og retstilling.

Produkter

I min klinik har jeg valgt at føre en række produkter, da jeg ofte anbefaler disse til mine klienter. Kosttilskuddene er valgt for deres kvalitet, og er alle sammen produkter, jeg selv benytter mig af. Du kan købe produkterne i klinikken når du er til behandling eller til træning. Jeg har desuden foamrollere, et par inspirerende bøger og tarmudskylningsapparat. Nedenfor kan du læse meget mere.

Body meal

Tilsæt vitale næringsstoffer og skab balance mellem kroppens vigtige organer – i ét måltid.
BODY MEAL TM er et nemt og utrolig sundt måltid. Det er nemt at medbringe, kan tilberedes på kun 1 minut, og du skåner dit fordøjelsessystem og opnår en let energi i kroppen.
Der er 6 måltider i hver pakke – et måltid koster altså ca. 33,-.
Blandingen er udviklet ud fra flere generationers viden og iagttagelse af kostens påvirkning af kroppen, og har fået sin endelig sammensætning af Body SDS grundlægger Bengt Valentino Andersen og GoOrganic A/S.
BODY MEALTM består af følgende ingredienser:

Læs mere

Triple vegan protein

 • økologisk hamp (interdum cannabis)
 • ris (oryza sativa)
 • ært (interdum cicer)

Du får en perfekt proteinblanding af økologisk hamp, ris og ært – en optimal profil af aminosyrer, som hurtigt frigives til kroppen.

Green Superfoods

 • chlorella
 • spirulina
 • hvedegræs (triticum herba)
 • byggræs (hordeo herba)
 • alfalfa
 • brændenælde (urticae folia)
 • grønkål (kale)
 • pebermynte

Frystetørret saft fra økologiske ingredienser – de bedste og sundeste græssorter sammen med blå-grønne alger.

Vitaminer og mineraler

 • K2 – D3 – B6 – Folsyre – Biotin
 • calcium – selen – kalium

Supervitaminet K2, vitamin D3 og vigtige B-vitaminer samt mineralerne kalcium, selen og kalium –  nødvendige tilskud som yderligere forstærker  virkningen af måltidet.

Droger

 • bukkehornsfrø (graecum)
 • agerpadderokke (equisetum arvense, L)

Kombinationen øger kroppens naturlige balance. Virkning og resultat forstærkes jo længere tid BODY MEALTM indtages.
Produkterne er sammensat som i naturen, hvor vitaminer, mineraler og protein støtter op om hinanden, så de bedre optages i vores fordøjelsessystem.

Næringsindhold pr portion (28 g) og procentdel af Referenceindtag (RI):

Vitamin K2100 µg133 %
Vitamin D320 µg400%
Vitamin B63 mg215 %
Folsyre300 µg150%
Biotin225 µg475 %
Calcium400 mg50 %
Selen62 µg112 %
Kalium500 mg25 %
Bukkehornsfrø250 mg 
Agerpadderokke500 mg 

Næringsværdi pr. portion (28 g)

Energi455 kJ / 105 kCal
Fedt

heraf mættede fedtsyrer

1.5 g

0.15 g

Kulhydrat

heraf sukkerarter

2.5 g

0.19 g

Kostfibre1.5 g
Protein18 g
Salt0.13 g

Sådan gør du:
Bland Body Meal op i 250-350 ml vand eller juice indtil den ønskede konsistens er opnået..
BODY MEALTM er effektiv på alle tider af døgnet og anbefales mest som første måltid om morgenen, da fordøjelsessystemet derved aflastes effektivt, samt op ad dagen ved lavt blodsukker eller på tom mave.
Tilføj gerne en sund olie med omega 3 i drikken, fx en fiskeolie af høj kvalitet.

Anbefales til:
BODY MEALTM er til både kvinder og mænd, unge og gamle, sportsfolk, erhvervsfolk mm.

Dagens vigtigste måltid – Afprøvet over 5 år – Investér i din sundhed

Vitamun:

Beskrivelse
Vitamun økonomipakke med 300 tabletter.
Vitamun indeholder 10 urter, 13 vitaminer og 10 mineraler.
Velegnet til voksne kvinder og mænd, samt børn over 11 år.
Vitamun til voksne er udviklet af Heilpraktiker Arvin Larsen, Holistica-Medica.

Brugsanvisning og anvendelse:
Bør indtages i forbindelse med et hovedmåltid med rigelig væske.
Produktet indeholder ekstrakter fra grøn te.
Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen ekstra opmærksomhed hvis der indtages lægemidler, som kan påvirke leveren.

Opbevaring:
Opbevares tørt og beskyttet mod varme og direkte sollys.

Læs mere

Indhold ved fuld dagsdosis:
Vitamin A, 800,00 µg, Vitamin B1, 2,00 mg, Vitamin B2, 2,00 mg, Vitamin B6, 2,50 mg, Vitamin B12, 5,00 µg, Folsyre, 300,00 µg, Niacin, 18,00 mg, Pantothensyre, 12,00 mg, Biotin, 80,00 µg, Vitamin C, 80,00 mg, Vitamin D, 9,00 µg, Vitamin E, 12,00 mg, Vitamin K, 130,00 µg, Calcium, 600,00 mg, Magnesium, 400,00 mg, Jern, 5,00 mg, Zink, 10,00 mg, Kobber, 2,00 mg, Jod, 150,00 µg, Mangan, 4,00 mg, Chrom, 100,00 µg, Selen, 110,00 µg, Molybdæn, 100,00 µg, Grøn te ekstrakt (Camellia sinensis, L.), 60,00 mg svarende til 180 – 240 mg tørret urt , Hyben (Rosa canina, L), 80,00 mg, Sarsaparille (Smilax sarsaparilla, L.), 15,00 mg, Hyld (Sambucus nigra, L.), 180,00 mg, Rød solhat (Echinacea purpurea, L.), 400,00 mg, Sibirisk ginseng (Eleutherococus senticosus, Maxim.), 60,00 mg, Ingefær (Zingiber officinale, Roxburgh), 100,00 mg, Cats claw (Uncaria tomentosa, V.E.Tyler.), 40,00 mg, Grøn alge (Chlorella, Kay RA.), 150,00 mg, Lapacho (Tabebuia avellanedae, Lorentz ex Griseb), 80,00 mg, Emulgator: Vegetabilsk fedt, Overfladebehandlingsmiddel: Polyvinylpyrrolidon, Methylethylcellulose

Er der angivet en * ved en ingrediens, er den 100% økologisk

Dosis:
2 tabletter 2 gange daglig til voksne samt børn fra 11 år.
Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides.
Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost.
Opbevares uden for børns rækkevidde.
Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide og børn under 1 år.

Vita Biosa:

Beskrivelse
Vores tarme er det ”nye sort” inden for forståelsen af kroppen. Tarmhjernen kaldes den blandt andet pga. tarmenes enorme indflydelse på vores velbefindende generelt set. Vita Biosa er et drikkeklart helseprodukt fyldt med sunde urter og levende mikroorganismer i form af mælkesyrebakterier og probiotika, der styrker fordøjelsen og udkonkurrerer dårlig tarmflora.
Produktet er 100 % økologisk og indeholder hverken sukker, gluten, konserveringsmidler eller mælkebestanddele. Jeg har Vita Biosa i smagsvarianterne hyben og Aronia.
Anvendelse: Drik 3-5 cl. En til to gange dagligt. Kan indtages på alle tidspunkter. Kan både drikkes i forbindelse med måltider eller på tom mave.
Kan drikkes af: Alle over 1 år
Indholdsmængde: 3 liter.

D vitamin:

D3-Coconut formula
D vitamin dannes naurligt i huden, når solen skinner på den. Desværre for os der bor under nordlige himmelstrøg er solen det meste af året ikke stærk nok til at sikre os den mængde, vi har brug for, for at få optimal funktion. Kombineret med at vi bruger store dele af vores dag inden døre, skaber dette behov for at tilføre ekstra D-vitamin.
Purepharmas D-3 coconut formula er af høj kvalitet og indeholder hele 67,5 mg D-vitamin. Vitaminerne er tilsat kokosolie, da fedtstof er en forudsætning for optimal optag.
D3-vitamin…

 • Styrker immunforsvaret
 • Vedligeholder tænder og knogler
Læs mere

 • Forbedrer insulin-følsomhed
 • Styrker dit generelle helbred og humør
 • Forbedrer muskelfunktionen
 • Forbedrer fysisk performance
 • Forbedrer fedtforbrændingen
 • Styrker muskelfibre af type 2 (høj intensitet)

Fakta:
Antal kapsler: 120
Anbefalet dagsdosis: 1 kapsel
NB: Alle PurePharmas produkter er 3. parts-testet af IFIT, er GMP-certificeret og fiskeolien er både IFOS- og ”Friend of the Sea”-certificeret. Produkterne indeholder ingen kemikalier, og indholdet er udvundet af naturlige kilder.

Luksus Body S|D|S foamroller:

Beskrivelse
Afbalancer og afspænd kroppen med Body SDS´ foamroller

Foamrolleren kan bruges til at arbejde med dybe spænd i kroppen, så du kan bløde stive og låste områder i kroppen op mellem behandlingerne. Jeg anbefaler ofte at bruges foamrolleren til at bearbejde ryggen, men den er også god til at arbejde med afspænding af skuldre, mave og organer, nedre bug, lyske, forsiden af lår, ydre lår, lægmuskler, indersiden af underben og ydre underben.

På Body SDS app, som du kan finde på Google Play eller Appstore, kan du se masser af øvelser demonstreret af grundlægger Bengt Valentino Andersen, og du er selvfølgelig også velkommen til at spørge i forbindelse med dine behandlinger eller træning.

Læs mere

Kvalitet og Materiale
Foamrolleren er lavet af EVA-materiale ved hjælp af opskummingsmiddel. Materialet har en lukket cellestruktur, som gør rullen vandtæt, fugtighedstæt, korrosionssikker og stødsikker.
Massefylde: 35-40 kg/m3
Mål:
Længde:
 90 cm
Bredde: 10 cm i diameter

Tarmskylningsapparat:

Beskrivelse
Tarmudskylnings-apparatet benyttes til at rense tarmen for dårlig bakterieflora og ophobninger af affaldsstoffer som følge af dårlig kost eller overspisning. Jeg anbefaler at man bruger apparatet i forbindelse med udrensninger og/eller som en fast praksis et par gange om året.
Der er intet farligt i at udføre en udskylning, man skal blot huske, at man vasker hele tarmens baktierieflora ud, og derfor er det vigtigt, at tilføje nye gode bakterier, så kaldt probiotika. Det kan for eksempel være i form af Vita Biosa, som du kan købe i klinikken.
Anvendelse: I pakken er en nøjere anvisning

Børnevitamun:

Beskrivelse
230 tyggetabletter med vitaminer, mineraler og urter
Velegnet og specielt udviklet til børn.
Med 8 urter, 13 vitaminer og 10 mineraler dækker Børnevitamun dagligt behovet for et ekstra tilskud af næringsstoffer og plantestoffer.
Børnevitamun er udviklet af Heilpraktiker Arvin Larsen, Holistica-Medica A/S
Brugsanvisning og anvendelse:
Indtages i forbindelse med et hovedmåltid.
Opbevaring:
Opbevares tørt og beskyttet mod varme og direkte sollys.

Læs mere

Indhold ved fuld dagsdosis:
Vitamin B1, 1,50 mg, Vitamin B2, 1,50 mg, Vitamin B12, 2,00 µg, Folsyre, 100,00 µg, Niacin, 9,00 mg, Pantothensyre, 6,00 mg, Vitamin K, 30,00 µg, Calcium, 250,00 mg , Magnesium, 100,00 mg, Jern, 5,00 mg, Zink, 7,00 mg , Kobber, 0,50 mg, Jod, 70,00 µg, Mangan, 1,50 mg, Chrom, 20,00 µg, Selen, 50,00 µg, Molybdæn, 25,00 µg, Brændenælde (Urtica dioica L.) 10,00 mg, Hunderose (Rosa canina L.), 11,25 mg, Citronmelisse (Melissa officinalis L.), 11,25 mg, Rød solhat (Echinacea purpurea L.), 10,00 mg, Alm. hyld (Sambucus nigra L.), 8,75 mg, Lakridsrod (Glycyrrhiza glabra L.), 6,25 mg, Eucalyptus (Eucalyptus globulus Labill.), 8,75 mg, Alm. fennikel (Foeniculum vulgare Mill.), 10,00 mg, Vitamin A, 400,00 µg , Vitamin B6, 1,60 mg, Biotin, 16,00 µg , Vitamin C, 80,00 mg, Vitamin D, 9,00 µg, Vitamin E, 7,50 mg
Er der angivet en * ved en ingrediens, er den 100% økologisk
Dosis:
1-3 år: 2 tabletter dagligt. 4-11 år: 4 tabletter dagligt.
Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides.
Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost.
Opbevares uden for børns rækkevidde.
Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide og børn under 1 år

EQ Pure Arctic Oil

Ren omega-3 olie fra 100 % arktisk vildfisk med koldpresset olivenolie og vitamin D3 – tilsat en frisk smag af citron.
Et forhøjet inflammationsniveau i kroppen bliver af mange udpeget som en af de helt store syndere i forbindelse med sygdomsudvikling af mange af vores store livsstilssygdomme. Et sundt optag af Omega3 af høj kvalitet er essentielt for at få en krop uden for høj grad af inflammation.
De fleste mennesker får alt for meget omega6, som blandt andet kommer fra de fleste af de planteolier vi bruger i det daglige, samt fødevarer med tilsat fedtstof. Omega 3 kommer primært fra havalger og fisk. Forholdet mellem Omega3 og Omega6 i kroppen bør være ca. 1:3. I gennemsnit har vi danskere forholdet 1:18, hvilket kan have konsekvenser for helbredet og kroppens funktion. De fleste bør derfor indtage mere Omega3 og mindre Omega6. Ved køb af EQ Pure Arctic Oil kan du tilkøbe to blodprøver…

Læs mere

der tester din fedtsyrebalance inden du starter med at indtage olien og igen efter 4 måneders brug. På den måde får du både et billede af behovet og effekten.
Fiskeolie fås i et hav af prisklasser og kvaliteter. EQ Pure Arctic Oil er højeste kvalitet med et højt indhold af DHA (type af omega3) og en meget lav TOTOX-værdi. TOTOX værdien fortæller hvor frisk olien er, og er værdien over 10 begynder harskningsprocessen. Det er derfor vigtigt, at finde olie med lav TOTOX-værdi. EQ PAO har en TOTOX værdi under 3, hvilket er det laveste, jeg har fundet på det danske marked.
EQ Pure Arctic Oil skal bestilles via Eqologys hjemmeside, og fås som abonnement, hvor du får tilsendt dine produkter måned for måned. Du kan vælge at tilkøbe blodprøver, der afslører dit behov for omega3 samt effekten ved indtagelse.
Ved bestilling skal du benytte ”EQ sponsor-ID: 4219092” eller bestille i klinikken sammen med Toke.
Du kan læse mere om EQ PAO og bestille via nedenstående link:
Læs mere og bestil her

EQ multichi:

Er et urteekstrakt med masser af gavnlige plantestoffer. Jeg anbefaler multichi til dig, der går op i at få gode plantestoffer og dig, der ikke i det daglige får nok grønt. Ingredienserne er såkaldte adaptogene stoffer, der er kendetegnet ved den egenskab, at de både kan stimulere og hæmme kroppens processer afhængig af behovet. Multichi kan virke udrensende, og jeg anbefaler at tage det under udrensninger.
Multichi skal bestilles via Eqologys hjemmeside, og kan fås både som enkeltkøb og som abonnement, hvor du får tilsendt dine produkter måned for måned.
Ved bestilling skal du benytte ”EQ sponsor-ID: 4219092” eller bestille i klinikken sammen med Toke.
Du kan læse mere om Multichi og bestille via nedenstående link:
Læs mere og bestil her

Sund og frisk:

Beskrivelse
En kogebog med sunde, nærende og lækre opskrifter. Bogen gør det lettere for dig at leve sundt og udrense dit system.
Det siges, at det vi spiser gør os enten mere raske eller mere syge. “Sund og Frisk” er Body S|D|S´ første kogebog, som indeholder masser af supersunde og velsmagende opskrifter. Idéen bag er helt enkel, at hvis vi spiser godt – kan vi få det bedre. En rigtig kost kan sørge for, at vores gode helbred holdes ved lige. En rigtig kost kan også reducere ubalancer i kroppen, give os mere energi og opbygge et sundt tarmsystem.
Der er nemlig nogle former for mad, som stresser kroppen og giver ubalance. Der er mange organer, der renser kroppen; leveren, nyrerne, tarmsystemet, huden og lungerne. Men hvis kroppen ikke selv kan udrense affaldsstoffer i det tempo, vi belaster den, kan den ikke fungere optimalt.

Læs mere

”Sund og frisk” indeholder blandt andet vejledning og opskrifter til at lave en grundlæggende udrensning af kroppen gennem sunde måltider, der er blottet for næringsmidler, der kan belaste vores fordøjelse og organer generelt.
I kogebogen findes opskrifter på alle dagens måltider, snacks, smoothies og juice. Der er indkøbslister, en 10-dages madplan, en 3-ugers kur og gode råd til, hvilke råvarer der er gode for vores helbred. Bogen er en god start på en sund livsstil med lækker, mættende og sund mad. Du kan kombinere en samtale om sunde vaneændringer med bogens inspiration og opskrifter.

Formalia
– 197 sider inkl. register og billeder, hard cover
– Udgivelse: 2012, Genoptrykt i 2013 med navnet ”Sund og Frisk”: 196 sider inkl. register og billeder

Styrke og helbred:

Beskrivelse
Grundlæggeren af Body SDS skriver om, hvordan man forholder sig til sundhed, velvære, træning, søvn, kost, ernæring, tilstedevær, selvudvikling og kærlighed – Styrke og helbred.

Grundlæggeren af Body SDS og Danmarks mest efterspurgte kropsterapeut, Bengt Valentino Andersen, har skrevet endnu en bog i samarbejde med levefilosoffen Carsten Graff. (Se ”Kunsten at give slip” her)

Mange kender ham også for at være behandleren bag X-Factor-dommerne samt en lang række andre fremstående kunstnere og erhvervsfolk. I bogen kommer du med på sidelinjen, når han coacher, behandler og underviser.

Læs mere

Bengt tager mange forskellige emner op og fortæller blandt andet om, hvordan man forholder sig til sundhed, velvære, træning, søvn, kost, ernæring, tilstedevær, selvudvikling, kærlighed og om hvordan man bruger åndedrættet korrekt. Læs også om hans bud på hvordan man håndterer en lang række almindelige livsstilssygdomme og problematikker.

Formalia
– 223 sider, hard cover
– Udgivelse: 2013

Kunsten at give slip

Inspirerende bog, som sætter tanker i gang og hjælper dig med at kunne “give slip”.

Ønsker du at leve et liv uden sygdom, vrede, stress eller andre former for ubalancer, må du kunne give slip. Men hvad vil det sige at give slip? Hvad er det, man slipper, når man giver slip? Hvornår er det godt at give slip, og hvornår er det godt at fastholde kontrol?
Intet menneske er i stand til at kontrollere alle dele af sit liv, og forsøger man alligevel, vil man lammes af spændinger, angst, smerte eller andre uharmoniske tilstande. Ønsker man at kunne håndtere sin præstationsangst, sine nedture, at opleve lykke, at elske, at udleve sine drømme, at kunne slappe af eller at kunne afslutte sit liv på en harmonisk måde, må man kunne give slip.

Læs mere

“Kunsten at give slip” er en samtale, som handler om at nå denne tilstand – en samtale mellem to mennesker, der har givet slip på mere end de fleste. Bengt Valentino Andersen og Carsten Graff har et nært beslægtet tankefællesskab, men er samtidig meget forskellige. Bogen er en fortælling om den højst usædvanlige dynamik, de i fællesskab kan skabe.

Anmeldelse fra bibliotekerne

Det er hoved og krop, der forbindes her, hvor levefilosof Carsten Graff møder kropsterapeuten Bengt Valentino Andersen i samtaler om det at give slip. Nogle af samtalerne foregår foran et publikum og andre på tomandshånd. Deres relation har en særlig kemi og dynamik, og de har modet til at gå tæt på hinanden.
Pointen er, at det er, når man giver slip, at man kommer tættere på eller decideret kommer til at befinde sig i sin egen kerne og tør at være sig selv. Det er forløsende på mange planer. De kommer ind på mangfoldige temaer som positivitet og negativitet, krop og følelser, liv og død, maskulinitet og femininitet mv. Hver en side i bogen byder på aha-oplevelser. Dens forside er fin og balanceret næsten som et yin-yang-tegn.
Samlet konklusion
En meget indtagende bog, der med sine dybe refleksioner og originale vinkler griber sin læser og vækker noget inde i en. Det var svært at give slip på bogen, da jeg var nået til vejs ende.
Alma Lind Jensen / Lektør for bibliotekerne
Formalia
– 204 sider, soft cover med flap
– Udgivelse: 2011