Udrensning har i de fleste samfund til de fleste tider været en naturlig del af tilgangen til kroppen. I vores tid er vi ret konsekvente med at sende vores bil til den årlige service, så vi er sikre på, at den holder længst muligt… Men vores krop får sjældent et serviceeftersyn eller en hovedrengøring.

Og det er synd. For netop i vores tid er vi særlig udsatte for stoffer, der tærer hårdt på kroppen: medicin, tilsætningsstoffer i mad, store mængder sukker mm. Jeg oplever tit, at folk synes, det er ekstremt at kaste sig ud i en udrensning.

Jeg kunne godt tænke mig at udfordre det perspektiv!

For eksempel er en uge med sunde, naturlige fødevarer, hvor kroppen får en pause fra alt det ”der støjer” i vores system, for mig langt mere naturligt end at indtage fødevarer, der er blevet tilsat en masse syntetiske stoffer. Eller at proppe sig med kemisk fremstillet medicin, som kroppen ikke kan nedbryde, i de mængder den bliver udsat for.

Men først og fremmest gør det noget andet: Det tager fat i årsagerne til vores skavanker, manglende energi eller triste humør i stedet for blot at behandle symptomerne.

Der er mange måder at udrense på, og uanset kulturel oprindelse går det igen, at det handler om at give kroppen optimale betingelser for at restituere. Eksempler på udrensninger er:

  • Bad med læsøsalt eller lignende, der sætter gang i kroppens største udrensningsorgan, huden
  • Nedtrapning af kost eller decideret faste. Kommer i et hav af udgaver: juicekure, vegetarkost uden sukker og tilsætninger, suppekure eller den hårde vandfaste, hvor man udelukkende indtager vand og vitamin-/mineraltilskud
  • Tarmskylninger, der kan udføres både ved at indtage en masse vand eller ved at lave et lavement. Disse har en fantastisk effekt på tarmsystemet.
  • Leverskylning, der fjerner ophobninger af galdesten fra leveren, og dermed forbedrer funktionaliteten af leveren

Men hvad skal man vælge, og hvordan kommer man i gang?

Når jeg laver Body SDS behandlinger, kan jeg ofte konstatere, at visse organer er pressede af vores levevis, kost eller følelsesliv. I disse tilfælde kan jeg anbefale en bestemt udrensning, der passer til dit behov.

Men fælles for alle udrensningerne (bortset fra vandfaste), er at de er sikre, sunde og effektive uanset dit udgangspunkt. Så hvis du har mod på en spændende, kropslig oplevelse, er det bare at gå i gang.

Kontakt mig og spørg endelig om vejledning eller erfaringer. Jeg har personligt stor glæde og effekt af jævnlige udrensninger, og med to sygedage de sidste halvandet år til trods for to institutionsbørn, synes jeg selv, at det står ret godt til med kroppens balance!

Udrensning kan selvfølgelig ikke stå alene, hvis du ønsker en sund krop! Det skal følges op med sund levevis for at give varige resultater.

Udrensninger kan med fordel bruges i sammenhæng med Body SDS behandlinger og Body SDS træning. Book tid til Body SDS behandling eller til snak om samtale om varige kostændringer her.