Det var en stor oplevelse, da jeg for nogle dage siden deltog i et stiftende møde i en gruppe, der hedder Stressfri Familie.

Gruppen består af mennesker, der enten professionelt eller erfaringsmæssigt har stress tæt på livet. Vi var 5 mennesker med 5 forskellige indgangsvinkler til stressede mennesker, men det var fantastisk bekræftende, at høre, at enigheden om rigtig mange aspekter af stress var stor.

Først en vigtig pointe, som kom op, og som jeg kun kan nikke bekræftende til:

Langt de fleste mennesker erkender først hvor stressede, de har været, når de står på den anden side og kigger tilbage.

Det er utrolig svært at mærke alarmklokkerne, når stresshormonerne holder dig oppe i gear. Samtidig er de fleste af os danskere rendyrkede hovedmennesker, og det gør os i stand til at ignorere kroppens kraftige signaler om, at nu bør vi stoppe op, trække vejret og tage en pause.

…”Stoppe op og trække vejret“…
Det er et ordspil, men det rummer en stor dybde!

Ordspillet og det faktum at det er nødvendigt at understrege, at vi skal trække vejret viser, at når vi er “på”, når der er fuld fart på hverdagen, så holder vi op med at trække vejret.

Heldigvis ikke fuldstændigt – men i den forstand, at vi udelukkende trækker vejret i brystet, og ikke som vi bør ned i bugen ved hjælp af vores primære åndedrætsmuskel, Diafragma. Vejrtrækningens betydning kan du læse mere om her.

Når vi trækker vejret i brystet, fortæller vi kroppen, at nu skal den præstere noget ekstraordinært. Det er smart, for kroppen flytter energi til de steder i kroppen, der skal bruges til kamp.

Desværre er denne mekanisme beregnet til kortvarige kampe. Ikke kampe der varer en hel dag, en hel uge, en måned eller måske årevis.

Det er dette vi udsætter vores krop for, når vi kører vores hverdag i overgear.

Resultatet er, at vi får en overspændt krop, hvis nødsignaler vi er fantastisk dygtige til at overse – ja måske ligefrem ignorere. Det er slående så ofte, jeg får klienter på briksen, som med egne ord, overhovedet ikke er stressede. Men når jeg så begynder at arbejde med deres krop, opdager de, at der er utrolig mange steder, der er smertende ømme, låste eller uden kontakt. Og de har sjældent en forklaring på hvorfor.

Mange reagerer med voldsom træthed og ofte også en erkendelse af, at der er noget i deres liv, der skal ændres.

Det kan være ændringer af små vaner, som skaber mere nærvær og plads til en selv. Men det kan også være store ændringer, som jobskifte eller ændringer i de nære relationer.

Øget bevidsthed kan i sig selv mindske stress, og faktisk er denne bevidsthed en stor del af det, at få Body SDS behandlinger. Samtidig er denne bevidsthed noget af det, som mine klienter lægger meget vægt på, når de fortæller om deres udbytte af behandlingerne.

Prøv nu at mærke efter endnu en gang.

Har du glæde, frihedsfølelse, godt humør som grundstemning?

Hvis ja, så er du ikke stresset. Hvis nej, så kan det være din krop forsøger at fortælle dig nogle sandheder, som ikke er særlig belejlige i en travl hverdag.

Det er utrolig vigtigt at lytte til hvad din krop fortæller – men det er også svært!
Og nogle gange skal vi have hjælp til det!