En Body-SDS behandling er en kropsterapeutisk helhedsbehandling.

En behandling tager 55 minutter, og formålet er at behandle dine fysiske og følelsesmæssige udfordringer for at styrke dit helbred.

En behandling efter Body-SDS-principperne er både til dig, der har konkrete lidelser som smerter, sportsskader, stress, gigt, forstuvninger, piskesmæld, museskader, rygsmerter, nakkesmerter, fordøjelsesproblemer, nyre- og galdestenssmerter og andre lidelser.

Men det er også relevant for dig, der vil øge dit velvære, styrke din sundhed, udrense affaldsstoffer eller opretholde en stærk og skadesfri krop.

Således foregår en Body-SDS-behandling hos mig

Jeg hedder Toke Hougaard, og jeg er autoriseret Body-SDS-behandler i Lyngby. En behandling hos mig foregår typisk på følgende måde:

Vi starter med at sætte os og snakke om dine udfordringer og dine forventninger til behandlingen.

Når vi har gjort det, kommer du op og ligge på briksen. Det er her, den primære del af behandlingen foregår. Her kommer du til at ligge ca. 45 minutter, mens jeg behandler dig både på kroppens forside og bagside.

I løbet af de 45 minutter har vi en dialog, hvor du fortæller, hvad der sker i din krop, og jeg fortæller dig, hvad jeg kan mærke.

Det kan være, at vi kommer ind på så forskellige emner som motion, kost, mindfulness, stress og mange andre ting, afhængig af, hvad der rør sig i dig.

Det er nemlig dig, der er i centrum, og vi lader dine behov styre behandlingens forløb.

Det er et grundprincip i Body-SDS, at alle dele af kroppen hænger sammen, og derfor arbejder jeg altid med hele kroppen. En udfordring, der føles isoleret til ét sted, kan sagtens hænge sammen med andre dele af kroppen.

Når de 45 minutter er gået, sætter vi os igen og samler op på behandlingen og aftaler det videre forløb.

Ovenstående er i grove træk det, der kommer til at foregå, når du kommer på besøg hos mig. Vil du se det i billeder, så tag et kig på videoen i højre side af skærmen.

De fleste oplever et forbedret velvære og færre gener efter en behandling. Kroppen føles lettere og mere afslappet, og du har større overskud. Du kan naturligvis også føle lidt ømhed de steder på kroppen, hvor kroppen har været låst eller blokeret, men det fortager sig som regel hurtigt.

Jeg håber, at du har fået lyst til at prøve en Body-SDS behandling. Har du behov for mere information eller er du nysgerrig på, om jeg kan hjælpe lige netop dig, så er du altid velkommen til at kontakte mig.

Du kan se mine priser her – og så booke en tid hos mig online.

Jeg håber, at vi ses.


Hvad sker der i kroppen under en Body SDS behandling

Når jeg selv har ligget på en briks og modtaget Body SDS behandlinger, har oplevelserne i den grad været forskelligartede.

Jeg har grædt som en pisket, jeg har haft snurren og summen i arme, ben og ansigt, jeg har oplevet at blive gal, og jeg har fået aha-oplevelser om hvordan, jeg skulle gribe en given situation an.

Jeg har også mange gange oplevet, at der ikke er sket andet end, at jeg bare havde en dejlig afslappet følelse i kroppen. Så har der været gange med kramper og små spasmer, og jeg har endda en enkelt gang oplevet at få et grineflip der varede i over en halv time.

Alle disse oplevelser ser jeg også mine egne klienter få.

Flere gange er jeg blevet spurgt, hvad det er der sker i kroppen, når den reagerer på en given måde, og af og til må jeg erkende, at jeg ikke kan give en god forklaring, men der er dog nogle generelle ting, jeg kan fortælle lidt om, og det vil jeg forsøge at gøre i dette korte indlæg.

Gråd er en af de hyppigste reaktioner, og ofte kommer det bag på klienten, når deres tårer pludselig løber ned af kinden eller en hulken starter i brystet. I en Body SDS forståelse af kroppen lagrer vi vores gamle ubearbejdede følelser som spændinger i kroppens muskler. Man siger, at en følelse er i kroppen i ca. 30 sekunder HVIS den får frit løb igennem os.

Kæmper vi imod svære følelser, kan vi gemme dem inde i os i årevis, og med de erfaringer jeg har med mig, er jeg ikke bange for at sige, at mange mennesker har en enorm stor container inden i, som i mange tilfælde trænger gevaldigt til at blive tømt. Mange har følelser med sig tilbage fra barndommen, hvor voldsomme oplevelser relateret til forældre eller andre nære relationer kan være så svære at rumme og bearbejde, at vores eneste måde at håndtere disse på, er ved at gemme dem væk.

I situationen er det en fantastisk forsvarsmekanisme, men hvis ikke man senere får åbnet op og håndteret de gamle følelser, vil de i sidste ende påvirke os så meget fysisk, at vi kan rende rundt med deciderede smerte som følge af en voldsomt overspændt og ”overfyldt” krop. Gråd er en fysisk måde at tømme den indre container og skabe følelsen af mere ”plads” og balance inden i. Jeg tror mange kan nikke genkendende til følelsen af lettelse og indre rum efter en god omgang gråd. Læg i øvrigt mærke til den store lighed mellem latter og gråd: små rytmiske sammentrækninger i maveregionen, der virker kraftigt afspændende.

Mennesker hvis ”container” er fuld, vil ofte opleve spændinger i nakke og hals. Halsen er i Body SDS optik bindeleddet mellem følelser og tanker, og når ikke kan ”være i” vores følelser, eller måske har gemt dem så langt væk, at vi overhovedet ikke mærker dem, er der uoverensstemmelse mellem tanker/hoved og krop/følelser.

Derfor kan det være en ide at mærke efter, hvad kroppen gemmer på, og hvad den forsøger at fortælle os, hvis man altid går rundt med kraftige spændinger i hals og nakke.

Også begrebet ”katarsis-processer” skal nævnes. Katarsis er græsk og betyder renselse (for følelser), og blev senere af blandt andre Freud brugt for afreaktion af indeklemte følelser. I Body SDS teori, og i øvrigt også i traditionel kinesisk medicin, knytter bestemte følelser sig til bestemte områder af kroppen og bestemte organer.

For eksempel er utryghed og overdreven kontrol knyttet til blæren og store dele af kroppens bagside. Hvis der er blokeringer og gamle ubearbejdede følelser i relation hertil, kan disse af og til forløses meget kraftigt gennem behandlingen af kroppen og en samtale, der skaber kontakt til det lukkede. Det kan ses som kraftig hulken, kraftig summen og snurren i kroppen og i ekstreme tilfælde som kramper i dele af kroppen eller endda i hele kroppen.

Disse reaktioner kan være meget voldsomme, ikke mindst fordi al kontrol går tabt, og kroppen lever sit eget liv. Er man så heldig at få disse voldsomme reaktioner, er det egentlig ”bare” at give efter, fokusere på vejrtrækningen og stole på, at der sker noget rigtig godt.

I det små kan kramper i hænder, fødder og lægge også være eksempler på simple reaktioner, hvor kroppen begynder at afsyre og afspænde sig selv og genskabe en ny balance efter at kroppens spænd via behandlingen er blevet ændret markant. For de fleste er en umiddelbar reaktion at forsøge at komme ud af kramperne, men det optimale er blot at vente, til krampen går over af sig selv.

Og nej, det er ikke sjovt – jeg skulle hilse og sige, at jeg har lyttet til mange bandeord, når jeg har fortalt mine klienter, at de bare skal trække vejret og nyde krampen:-)

Body SDS behandlinger kan føre til mange flere reaktioner, end dem jeg her har nævnt: ekstrem kulde, voldsomme svedeture, tørst mm. Mange gange giver reaktionerne god mening i forhold til behandlingens tema, og andre gange går kroppen i en proces, uden at jeg som behandler kan sige præcis hvorfor. Kroppen er nemlig så utrolig kompleks, at vi formentlig aldrig kommer til at kunne beskrive alle de millioner af spændende sammenhænge den rummer.

Heldigvis behøver vi ikke forstå alt for at få en velfungerende krop uden skavanker og med masser af indre rum og følelse af frihed – det kræver kun, at vi forstår kroppens sprog og reagerer på det, den fortæller os.

Så begynd at lytte!

Behandlinger hos Toke har løst smerter som læger, scanninger, blokader ikke har kunne løse.

Jeg har gået med smerter i min hånd længe, og har fået scannet min hånd af flere omgange, fået blokader, og utallige lægebesøg som ikke har hjulpet noget, og den eneste besked jeg har fået er ”Din hånd fejler ikke noget”.

Jeg gik længe rundt med umenneskelige smerter i hænderne, men efter at have startet behandling af mine skuldre, arme og hænder (og efterfølgende resten af kroppen) hos Toke, så er mine smerter forsvundet. 

Jeg må indrømme at jeg møder mennesker som er skeptiske omkring denne type behandling, og jeg var det nok også selv i starten.

Men, efter at have været i behandling hos Toke, så er mine smerter væk, og min krop er i bedre form end nogensinde før.

Jeg kan ikke sige andet end, prøv det, det virker.

Derfor får Toke 5 stjerner i min anmeldelse.

 

Anders, Business consultant

 

Body sds er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv.
Uden egentlig at vide hvad jeg gik ind til, bestilte jeg en tid til body sds hos Toke. Oplevelsen var fuldstændig ubeskrivelig og helt umulig at sætte ord på. Men jeg var et ton lettere da jeg gik derfra.
Mine regelmæssige besøg hos Toke sætter min krop og sind på hård arbejde. Virkelig hårdt arbejde. Jeg lærer noget nyt om mig selv hver gang, om jeg vil det eller ej. Aldrig har jeg blottet mit sind så meget for mig selv, og kun fordi jeg fuldstændig tryg i Tokes hænder, tør jeg, og får jeg, mod til at blive ved.
Efter mit første besøg sagde jeg til Toke: “jeg vil anbefale dig til alle jeg kender”, og det gør jeg.  

 

Nina, folkeskolelærer

Da jeg startede hos Toke havde jeg en lang række problemer med min krop, da jeg udover ikke at passe ordentligt på min krop også har en arbejdsdag foran en computer. Jeg havde spændinger i min nakke, ryg og brystkasse, samt et hævet ben. Problemer jeg over tiden havde vænnet mig til og troede jeg ikke kunne gøre noget ved. Her viste det sig at jeg tog fejl, for efter min første tur hos Toke kunne jeg allerede mærke at der var sket en forskel. Jeg havde mere bevægelsesfrihed i min nakke og smerterne i min ryg forekom ikke så ofte som de plejede. Toke fandt også en metode hvorpå han kunne formindske hævelsen i min ben, hvilket var et problem min egen læge gennem et år ikke havde fundet en løsning på. Udover at Toke er rigtigt god til at lytte på de problemer man har med kroppen, er han også utrolig god til at opdage problemer man ikke selv var klar over og man kan altid forvente at kroppen har det bedre efter en tur hos Toke.

 

Paulin, IT-developer

Da jeg kom hos Toke første gang, havde jeg i små 10 år dagligt døjet med stærke smerter i nakken og havde netop været sygemeldt med stress og angst – og jeg var slet ikke i kontakt med mig selv. Allerede efter første gang kunne jeg mærke en forskel. I de efterfølgende behandlinger, hjalp det mere og mere og jeg har nu færre smerter og fået en indre ro, som jeg aldrig har mærket før. Jeg er blevet bevidst om mange at de signaler min krop udsender og kan reagere på dem. Behandlingsforløbet har været helt utroligt, Toke er meget empatisk og sørger altid for, at man har sig selv med under hele behandlingen. Det gør også, at jeg bliver ved med at komme igen, både forebyggende og på dårlige dage; for har jeg lidt ondt i psyken, så hjælper hans behandlinger altid. Jeg kan kun varmt anbefale Toke Hougaard!

Karin, projektleder

Utroligt hvad de hænder kan løse op for. Man kravler ind og løber glad ud.

Marie-Louise, selvstændig